4 grunde til at holde øje med Guldpris

Guld er et ædelmetal som igennem tiden har været anvent til både dekorationer, genstande, våben, smykker og mønter. Det har været tillagt høj værdi, både på grund af dets farve og egenskaber, men særligt også på grund af dets sjældenhed: Guld produceres ikke i massevis på sammen måde som andre metaller såsom stål, og dermed er der en begrænset mængde af guld i verden. 

Derudover kan guld smeltes, omformes og genanvendes, hvilket betyder at hvis du har guld liggende derhjemme, som du ikke bruger, så kan guldet få ny værdi og du kan få en god sum penge for det. Herunder får du derfor 4 grunde til at holde øje med Guldpris’ hjemmeside Guldpriser når du vil sælge dit guld. 

1. Find ud af hvad dit guld er værd nemt og hurtigt

På hjemmesiden finder du en beregner, hvor du kan beregne dit gulds cirka pris, når du indtaster dit gulds vægt afhængigt af hvor mange karat dit guld er. Herefter kan du se hvor meget dit guld er værd og kan sælges for. 

2. Find ud af hvilken forhandler du kan få den bedste pris hos

På hjemmesiden kan du også se danske guld forhandlere og hvad deres pris vil være på dit guld. Dette er en god måde at skabe dig et overblik over, hvor du vil kunne få den bedste pris, og hvad du cirka kan regne med at få, når du kontakter en guld forhandler.

Beregneren opdateres hvert femte minut, så du hele tiden ser de nyeste opdaterede priser på guld, og de nyeste priser fra danske forhandlere.

3. Hold øje med det globale marked og slå til på et fordelagtigt tidspunkt

Det er altid en god idé at holde øje med det globale marked, når du vil researche priser på guld, da du kan anvende det til at forstå, hvordan det globale marked ser ud, hvilke tendenser der er, og altså derfor også om de danske priser er høje eller lave når du vil sælge. 

Længere nede på hjemmesiden Guldpriser finder du en graf over det internationale marked, hvor du kan følge med i guld tendenser, og se hvornår guld er steget og faldet i værdi før i tiden. Grafen opdateres i realtid, så du ser det nyeste fra verdensmarkedet. 

4. Nørd mere viden om guld og bliv en ekspert

Inde på hjemmesiden vil du også kunne finde en masse læse materiale og viden om guld, så du får et bredt og sikkert kendskab til guld før du går i gang med at sælge dit guld. 

Læs også Guide: 7 trin til at kontrollere ægthed af guld hos mitkviklaan.dk.