Gør det ondt i livet? Så søg hjælp nu

Stress er blevet til en folkesygdom. For 20 år siden havde alle mennesker, eller i hvert fald en stor del af befolkningen, ondt i ryggen. I dag er det stress. Der findes nærmest ikke nogen mennesker, som ikke kender nogen, der har haft stress. Enten det eller har de selv haft det. Hvert eneste dag er der op i mod 35.000 mennesker, der bliver sygemeldt med stress.

Det er et kolossalt højt tal, som kan virke undrende på mange mennesker. Hvad kommer det egentligt af? Hvorfor har så mange mennesker lige pludselig så svært ved at ’være til’ og bliver nødt til at sygemelde sig for at få det godt igen. Hvorfor er tallet stigende og hvad betyder det at så mange mennesker hvert år har stress. Det er svært at sige og sætte ord på, men hvis du har stress så skal du gøre noget ved det allerede i dag, så du kan få det bedre.

Symptomer er de første tegn

Når du begynder at få symptomer er det de første tegn de krop giver dig om, at du skal til at mærke efter hvad der foregår og hvordan du har det. Symptomerne kan være alt muligt fra hovedpine, ømhed i kroppen, ondt i maven, nervøsitet, angst, humørsvingninger, dårlig søvn, spisebesvær, manglende appetit og mange flere ting.

Vi får ikke alle sammen de samme symptomer og vi reagerer ikke ens. Men NÅR du reagerer eller føler at tingene ikke er som de plejer at være, at du føler dig og har det anderledes end normalt, at din hverdag ikke er som den plejer at være, så skal du stoppe op.

Stop op før det er for sent

Når du mærker eller ser de første tegn er det et advarselssignal til dig. Det er her du skal trække vejret dybt i maven og spørge dig selv: ” hvad foregår der egentligt nu ”, ” hvorfor har jeg det sådan”, og ”hvad skyldes det at jeg har det sådan”. Det er de indledende spørgsmål, som kan være med til at afdække det og som kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad det er der foregår.

Måske ved du det godt, måske ved du det ikke, men du bliver nødt til at stoppe op og tænke over det og sige til dig selv, at det er alvorligt. Stress er meget alvorligt og kan lede til langt værre ting som depression og angst. Der vil du ikke ud.