Det babyudstyr, som du mangler

Indholdsfortegnelse

Når du forbereder dig på at bringe din nye baby hjem, spørger du måske dig selv. Hvilket babyudstyr, har en baby virkelig brug for i de første uger derhjemme? Svaret vil nok overraske dig, men det er faktisk ikke så meget.

Hvis du kigger på en liste over forslag til køb i forbindelse med en nyfødt eller spørger i en butik, kan du nok få opremset lange lister. Men for minimalister eller nye forældre, kan det være lidt overvældede, og derfor er det OK at holde sig til det grundlæggende.

Når det er sagt, er det værd at være forberedt inden din baby melder sin ankomst, og det vil vi her hjælpe dig med. 

Bleer

Bleer er en åbenlys ting, som kræves til en nyfødt, men alligevel kan den bedste slags ble til din baby føles forvirrende og stressende. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal bruge stofbleer eller engangsbleer. Mange familier laver endda en kombination af stof og engangsbrug, så du kan prøve begge og se, hvad du bedst kan lide at arbejde med.

 Badeudstyr

I den første uge eller to, indtil din babys navlestreng falder af, anbefaler læger at bade din baby. Derefter behøver du ikke rigtig at bade din baby dagligt, her vil tre gange om ugen være nok. At bade din baby for ofte kan tørre ud eller irritere deres hud, så derfor kan du nøjes med at lave en lille pletvis rengøring mellem badene.

Du kan derfor gå minimalistisk med dine køb her. Når det er sagt, vil du have sæbe og creme, som er babyvenlig, da babyhud kan være meget følsom. Mange af os bader vores babyer i babybadekar, men det er fint at bruge køkkenvasken, forudsat at den for nylig er blevet renset selvfølgelig.

Søvnbehov

Uanset hvilken seng du vælger til din nyfødte baby, anbefales det at din baby sover i samme rum med dig de første 6 til 12 måneder af livet. 5 Derudover anbefales tæpper, puder og tøjdyr ikke længere i babysenge. Selvom nogle anbefaler at man ikke deler en seng med sin baby, vil de fleste ammende mødre gerne falde i søvn med deres barn i deres seng, så derfor er det rart at have det rette udstyr til at kunne sove sammen med din baby.

I disse dage er bleer temmelig absorberende, så du behøver ikke det store udstyr på den front. Sørg stadig for, at din madras er vandtæt, og at du har flere lagner til udskiftning af sengetøj. Sørg også for at have en babyovervågning, så du kan overveje din baby.