To overvejelser omkring at bo i København

Uanset om du flytter til København i forbindelse med arbejde, skole eller bare fordi du har sabbatår, så er det en stor ting. København er en fantastisk hovedstad der er rost på tværs af nationale- og internationale medier – det er i en liga af sin egen. 

København kan dog være lige så hård som den er fantastisk, hvis ikke du kommer forberedt. Byen er dyr og hvis du ikke kender de lokale fingerregler, så kan det godt komme til at blive en dårlig oplevelse for dig. 

Det kan der heldigvis gøres noget ved! Denne artikel tager fat i to overvejelser om at flytte- og bo i København, som du kan tage med dig i din rejse. 

1. Har du råd? 

Hvis ikke du kommer til at have en form for arbejde ved siden af dit studie i KBH, så kommer dine økonomiske udsigter til at være snævre. Du bør allerede fra start overveje om du burde få et deltidsjob eller tage SU-lån – det er irriterende at flytte i første omgang, hvis ikke du har råd til at bo der kommer du til at skulle flytte dem to gange.

Et godt råd er at ikke bosætte dig i indre by, hvis du gerne vil have økonomien i behold. Vælg en af de mange gode og charmefulde nabolag der grænser lige op til. Selvom du ikke kommer til at være i indre by hele tiden, så kommer du alligevel til at opleve meget mere lokalt liv. 

2. Hvor vil du gerne bo?

Når det så er sagt, så bør du sætte dig ind i hvad der er unikt ved de forskellige nabolag, de kan nemlig alle sammen noget forskelligt. Frederiksberg er meget smukt med gamle huse og lejligheder mens Nørrebro er meget mere \’street\’ og mere for de unge urbane typer.

Hvis du flytter til Christianshavn så kommer du nok til at skulle punge en smule ud, men det kommer nok til at være det hele værd, når du opdager hvor fantastisk stemningen er der. 

Hvis du sidder på en opsparing så kunne du også overveje at investere dem i en båd, som du kunne bo på i en af kanalerne. Det er oftest billigere at have en årlig bådleje end det er at betale for lejligheden. 

Det sker i København uanset hvor du kommer til at bo henne af, så hvis du har en båd kan du i det mindste selv vælge nabolag.